Wachtelvalpar 2008

Wachtelvalpar 2008

Valp blogg

Här är ni välkomna att berätta hur det går och hur valparna utvecklas. Lycka till med valparna. //Kjell & Eva

Utställning

Tränings frågor och tipsPosted by Britt & Kent Sun, March 21, 2010 19:06:12

Hej på er!

Vi kommer att anmäla Bozz till utställningen i Taunum. Det ska bli kul att träffas igen. Hälsningar Britt, Kent o Bozz

  • Comments(0)//valpblogg.munksten.se/#post43

God Jul

Tränings frågor och tipsPosted by Britt & Kent Sun, December 13, 2009 11:56:24

Vi har haft en lyckad jakthöst!

God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi er alla!

Kent Britt o Bozz

  • Comments(1)//valpblogg.munksten.se/#post39

Bozz

Tränings frågor och tipsPosted by Britt & Kent Tue, October 06, 2009 19:43:55

Hejsan!

Bozz är så lik syskonen, vild och galen! Samtidigt är han mjuk och gosig. Han gillar att ligga o gosa i mattes o husses sängar. Mycket mysigare än hans egen säng!

Han fäller just ingenting, är blank o jättefin i pälsen. Vi kokar egen mat till hundarna. Det är morötter, potatis, vitkål, kålrötter, gula ärtor, korngryn och viltkött. Det är omtyckt! Dom får torrfoder och lite omega3 på kvällen och hemmakoket på morgonen. Har inte haft några problem med päls eller eksem än så länge.

Nu har han provat på att jaga på riktigt ett par gånger och det har gått jättebra. Han har drivit både älg och rådjur. Han drev mellan 5-10 minuter. Det är jättebra.

Vi har skaffat en skyddsväst åt honom . Den är sydd i tredubbelt kraftigt tyg och är mjukare än vargvästen. Ska klara av vildsvin (det har vi gott om här).

Ha det så bra i skogen allihopa!

Hälsningar Britt ,Kent o Bozz

  • Comments(0)//valpblogg.munksten.se/#post34

Bozz

Tränings frågor och tipsPosted by Britt & Kent Mon, September 21, 2009 20:09:23

Hej på er!

Nu i helgen har vi varit i Skänninge och gjort unghundsprovet. Det gick kanonbra, han blev bästa hund och fick första pris på söndagens prov. Vi är så stolta över vår härliga hund! I maj blev han röntgad o ögonlyst och allt var helt ok.

Nu ska vi börja jaga på riktigt! Det ska bli kul!!

Hälsningar Kent Britt o Bozz

  • Comments(1)//valpblogg.munksten.se/#post32

Bozz

Tränings frågor och tipsPosted by Britt & Kent Thu, April 16, 2009 19:13:36
Hej på er! Bozz kommer på utställningen. Det blir kul att träffas. Allt är bara bra med Bozz. Han ska snart in och röntga höfterna och vi hoppas att allt är bra. Ha en skön vår!! Hälsningar Britt Kent o Bozz

  • Comments(1)//valpblogg.munksten.se/#post25

Bozz

Tränings frågor och tipsPosted by Britt & Kent Sun, November 23, 2008 20:05:57
Hej på er alla! Bra ide att försöka träffas framåt våren.Ev. till 1-årsdagen?!! Bozz väger nu 20 kg och är 50 cm hög. Han har varit väldigt långbent och smal men nu har han blivit bredare.Han och vår gamla hund (Lady) är ensamma 5 tim. om dagen 3 - 4 dagar i veckan när vi jobbar. Det går väldigt bra. Bozz är med som prao när det är jaktdagar. Han har vid flera tillfällen drivit älg i lina. En gång har han drivit gris också i lina förstås. Han smet en gång och hittade rådjur som han drev ca 10 min. Det verkar ju lovande.(inte att han smet utan drevet på 10 min). Vi tränar mycket dressyr o apport och väntar med stor spänning på nästa års jakt när han kan släppas! Jaktlusten verkar vara stor! Hälsningar Kent Britt o Bozz.

  • Comments(0)//valpblogg.munksten.se/#post16

Bozz

Tränings frågor och tipsPosted by Britt & Kent Thu, September 04, 2008 12:00:04
>Hej på er Bozz är jätteduktig på blodspår, kanske lite för het. Det gäller att dämpa ner honom lite. Han älskar att bada och tar alla chanser till ett dopp,vattenpölar, diken o sjöar. Det spelar ingen roll om vattnet är rent eller inte, bara det skvalpar!! Bozz och husse har börjat på valpkurs .Det är nyttigt för dem båda. Vi har varit på wachtelhundsträff här i Örebro. Det var jätteroligt. Vi träffade både brorsan (Pepsi) en halvbror och farfar. Bra med lite tips och hjälp.Vi har i alla fall fått en jättehärlig hund. Hälsningar från Kent,Britt o.Bozz

  • Comments(0)//valpblogg.munksten.se/#post7